Az áramfejlesztőkről általánosságban

Áramfejlesztő

Magyarországi forgalomban benzin és benzin-gáz motoros áramfejlesztők kaphatók. Az itthoni termékválaszték törzse a csehországi anyavállalat kínálatából származik, de némiképp eltér a gyártó országban kapható típusoktól. Egyes modellek nem kaphatók Magyarországon, míg más, Magyarországon kapható típusok nem szerepelnek a cseh kínálatban.

Benzinmotoros áramfejlesztők

2011_01_25HERON benzinmotoros áramfejlesztők 1 -6,8 kVA-ig, egy- és háromfázisú kivitelben kaphatók és többféle célra használhatók, az alkalmi vagy időszakos használattól kezdve egészen az ipari szektorban történő mindennapos alkalmazásig.

Gyártás

A Heron aggregátorokat és szivattyúkat egytől háromszáz kW-ig terjedő teljesítményű ipari belsőégésű motorok gyártásával foglalkozó modern üzemekben gyártják. Az alkalmazás nemcsak áramfejlesztőkre, tartalék áramforrásokra és szivattyúkra terjed ki, hanem hómarókra, traktorokra és egyéb gépekre is.

Minőség

A gyártás megfelel az ISO 9001-es minőségi szabvány és az ISO 14001-es környezetvédelmi szabvány követelményeinek. A gépeket ezenkívül az Európai Unió előírásai szerinti (CE), illetve az Egyesült Államok előírásai szerinti vizsgálatoknak vetik alá. A Heron márkanevet viselő összes terméket gyártás közben többször ellenőrzik, az alapanyagoktól és a felhasznált alkatrészek minőségétől kezdődően egészen a teljesítmény-terhelési vizsgálatokig és a működőképességet ellenőrző végső tesztelésekig.

Magyarországon a HERON szivattyúk és áramfejlesztők 2006 óta vannak forgalomban. A több ezer eladott készülék és az alacsony szervizstatisztika garantálja a hosszú távú megbízható működést.

HERON technológia

A Heron áramfejlesztő egyik legfontosabb jellemzője az, hogy még teljes névleges terhelésnél sem a teljesítőképessége határán működnek, és tartalékkal teljesíti a megadott műszaki paramétereket. A Heron áramfejlesztő egy megbízható, és már szériafelszereltségükben is olyan modern technológiai berendezésekkel vannak ellátva, amelyek szokásosan csak extra-felszereltség részeként, felár ellenében kapható.

Az összes Heron ipari generátor automatikus elektronikus feszültségkompenzációs rendszerrel AVR (Automatic Voltage Regulation= automatikus feszültség szabályozó) van felszerelve, ezért a kimeneti feszültség minőségének köszönhetően (simítás max. +/-5%-ig) elektronikus berendezések tápellátására is alkalmasak.

A 2kW-nál nagyobb teljesítményű Heron áramfejlesztő felszereltségéhez digitális üzemóra-számláló is tartozik, amely egyszerűsíti a szervizelési időközök meghatározását és az üzemórák számának leolvasását.

Az összes generátor automatikus olajszint-ellenőrző rendszerrel van felszerelve, amely alacsony olajszint esetén kikapcsolja a motort, és így megakadályozza annak megrongálódását (nem helyettesíti azonban az üzemelés közbeni előírt olajszint ellenőrzést).

Konstrukció

600x600_1441041136A keretes áramfejlesztők minőségi tekercseléssel rendelkező szinkrongenerátorral vannak szerelve, amelyek tartós terhelésnél fellépő hőlökéseknek is ellenállnak. A masszív védőkeretben elhelyezett alátámasztás védi a gépet a sérülésektől, illetve könnyebbé teszi a szállítását. A konstrukció -ISO 8528-8 szerinti feltételek mellett földelést nem igényel.

Külön említést érdemel a Heron aggregátorok két igen csendes, és teljesen digitalizált szabályozó rendszerrel ellátott egyfázisú áramfejlesztője. A vezérlésük a motor fordulatszámát mindig a felvett terheléshez igazodva állítja be az optimális értékre. Kis (14, 22 kg-os) önsúlyuk, kompakt tokozásuk miatt egy autó csomagtartójában is elférnek.

Használat

Az ipari szériájú egyfázisú és háromfázisú Heron áramfejlesztő ideális stabil feszültségforrások építkezéseken, terepen végzett szerelési munkáknál, mobil szervizegységekben, de üdüléskor is használhatók üdülőházakban, kertekben stb. A feszültségszabályozó rendszernek köszönhetően elektromotorok, fűtő- és világítótestek és (egyes típusú) hegesztőkészülékek táplálására alkalmasak. Megbízható tartalék áramforrásként is használhatók.

E stabil áramforrásokat mobil szerviz egységekben, kültéri munkáknál, vendéglátó iparban vagy akár természeti túrákon is előnyösen lehet használni. Alkalmazásukkal olyan helyen is élvezhetjük az elektromos áram szolgáltatta előnyöket, ahol ez egyébként lehetetlen lenne. Könnyű használatuk miatt akár tartalék energiaforrásként is jól hasznosíthatók.