A benzinmotoros szivattyúkról

Ha építkezési berendezésekhez, üdülőben vagy hajón van szükség villamos energiára, illetve kertet kell öntözni vagy halastóból vizet szivattyúzni, a Heron áramfejlesztők és a Heron benzinmotoros szivattyúk segítségével megfelelő teljesítménnyel, megbízhatóan és kényelmesen lehet ezeket a munkákat elvégezni. Ezeknek a berendezéseknek a lelke ugyanis a Heron-motor, amelyet az egész világon használnak, különböző változatokban, gyakran igen nehéz körülmények között.

szivattyu6A Heron benzinmotoros szivattyúk ideális megoldást jelentenek kertek és mezők öntözéséhez, nagyobb mennyiségű víz szivattyúzásához (pl. medencék, halastók, tűzvíz tartályok stb.) Az iszapszivattyúk iszaptartalmú, szilárd részecskéket tartalmazó víz szállítására szolgálnak, és így azokat árkokból, derítőkből, csatornákból történő vízszivattyúzáshoz vagy vízzel elárasztott területek szivattyúzásához lehet használni. A Heron szivattyúk kínálata az igényes megrendelőket is kielégíti.

Benzinmotoros Vízszivattyúk:

Átemelő szivattyú: a hangsúly a szivattyúzott víz mennyiségén van.

Nyomó szivattyú: a hangsúly a nyomómagasságon, illetve a nyomáson van.

Zagy szivattyú: nagy szállítási kapacitás szennyezett vízhez is.

Konstrukció és felszereltség

A Heron benzinmotoros szivattyú bevált, tranzisztoros, kontaktus nélküli (TCI) gyújtással rendelkező négyütemű Heron motorral van felszerelve.

Nagy szilárdságú és könnyű ötvözeteket alkalmazó kompakt konstrukció, hajtóműszíjak vagy hajtóláncok alkalmazására nincs szükség, ezért a megbízhatóság nagyobb, a karbantartás pedig egyszerűbb. Minden benzinmotoros szivattyú rendelkezik olajszint érzékelővel, amely alacsony olajszint esetén leállítja a motort. A tengely jó minőségű, szilikonnal ötvözött kerámia csúszógyűrűs tömítéssel van szerelve. A szívókosár megvédi a szivattyút a túl nagy szilárd testektől és védi a szivattyút az eltömődés ellen.

A Heron zagyszivattyúk robusztus konstrukciójuk és masszív kettős csővázuk következtében a mechanikus sérülésekkel szemben nagy védelemmel rendelkeznek. A rendkívül erős motor lehetővé teszi max. 35 mm-es átmérőjű szilárd részecskéket tartalmazó, szennyezett víz szivattyúzását is. A standard felszerelésként szállított markolat és kerelel könnyű manőverezhetőséget biztosítanak nehéz terepen is.