A benzinmotoros áramfejlesztők

Heron ipari áramfejlesztők

8896112A HERON ipari áramfejlesztők ipari rendeltetésű keretes berendezések, amelyek a legintenzívebb ipari körülmények között is teljesítenek. Erős, robusztus felépítés, strapabíró keret jellemzi őket. 1,1 kWA-től egészen 6 kWA-ig állnak az Ön rendelkezésére.

Az áramot egy-, illetve háromfázisú szinkron generátor szolgáltatja, amelyet négyütemű, egyhengeres, típustól függően 1-6 kW teljesítményű és OHV vezérlésű ipari benzinmotor működteti. Ezekre az áramfejlesztőkre az a legjellemzőbb, hogy teljes névleges terhelhetőségükön túl még további jelentős energiatartalékkal rendelkeznek. Ezt azonban csak rövid ideig ajánlott igénybe venni.

A digitális vezérlésű benzinmotorok a korszerű fordulatszabályozásnak köszönhetően 40 %-kal gazdaságosabban üzemeltethetők a hagyományos áramfejlesztőknél. Káros anyag kibocsátásuk és zajszintjük az európai szabványnak megfelelő. Zajszintjük ugyan a teljesítmény függvényében természetesen emelkedik, de 7 méteres távolságból mérve csak 54-72 dB közötti.

heron-aggregator-hegesztes-kozbenLabirintus rendszerű léghűtés biztosítja az áramfejlesztők összes alkatrészének optimális hűtését, ideális működését tartós használat esetén is. Az áramfejlesztők manuálisan, berántással indíthatók, de a kínálat rövidesen önindítós változatokkal bővül. Automatikus olajszint ellenőrző rendszerrel vannak ellátva, amely alacsony olajszint esetén a motort kikapcsolja. Ez azonban nem pótolja a rendszeres olajszint ellenőrzését. A nagyobb teljesítményű generátorokon ezen felül digitális üzemóra számláló könnyíti meg a szükséges szervizelési idők meghatározását.

A Heron áramfejlesztők legtöbbjének generátora elektronikusan működő automatikus feszültség kompenzációs rendszerrel (AVR, azaz Automatic Voltage Regulation) van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy a generátor kimeneti feszültségét – +/- 5%-ig terjedő simításnak köszönhetően – elektronikus készülékek és a feszültség ingadozására kényes berendezések.